kremat kft. - rólunk

01.
Kegyeleti kultúra

A magyar kegyeleti kultúrában a hagyományos temetkezés mellett – úgy mint Európában mindenhol – egyre inkább elterjedőben van a hamvasztás. Az újkori hamvasztás az elhunytak modern temetkezési módja, mely figyelembe veszi a környezetvédelmi szempontokat is.

02.
Területi adottságok

Bács-Kiskun megye területén korábban nem volt hamvasztó üzem. A legközelebbiek Pécsett, Ságváron, Szolnokon és Szegeden működnek. A Kremat Kft 10 évvel ezelőtt Bács-Kiskun megye területét találta logisztikailag ideális helynek. A sikeres népszavazás, és engedélyeztetés után a Drágszéli önkormányzattól megvásárolt temető területére épült fel a legmodernebb technológiájú, érintőképernyős, számítógépvezérlésű, gázüzemű kemencével üzemelő, humán hamvasztó üzem.

03.
Technológia

A technológiát a TABO-Cs spol. S.r.o. szállította és szerelte össze monoblokk kivitelezéssel. A 2 db kemence TSM-11 PO/S-120 tipusú, mely a magas technikai követelmények teljesítése mellett kegyeleti, etikai, munkavédelmi, esztétikai és egészségügyi követelményeket is kielégiti. Az égési termék - mely a főkamrában keletkezik – az utóégetőben semmisül meg, így biztosítja a környezetvédelmi szempontokból káros anyag emissziós értékeinek értékhatáron belüli megvalósulását.

Az exitek átadása-átvétele, azonosítása a mai kor követelményeinek megfelelően a legmagasabb színvonalú, vonalkód azonosításos technológiával és automatikus fényképezéssel történik egyedülállóan hazánkban. Az egyedi program és a vonalkód leolvasó rendszer biztosítja a krematóriumon belül és kívül az elhunytak biztonságos kezelését az átvételtől az urna lezárásáig és átadásáig.
Az elhunytak mozgatására és tárolására megfelelően kialakított emelőkocsi és polcrendszerrel ellátott hűtőkamra áll rendelkezésre.A hűtőben elhelyezett exitek nyilvántartása, ki és beszállítása szintén vonalkód leolvasóval történik.
A zárt technológia és a cég munkatársai biztosítják a gyors, rugalmas ügyintézést, valamint a hamvasztás lebonyolítását.

04.
Szolgáltatás

A külső vállalkozók részére kulturált várakozóhely áll rendelkezésre a soron kívüli hamvasztás megvárására. A hozzátartozóknak lehetősége van a hamvasztás megtekintésére, erre megfelelő betekintő helyiség áll rendelkezésre. Ezzel a lehetőséggel a hozzátartozók időnként élnek is.
Az elhunytak beszállítása – az üzemvezetővel történt egyeztetés után - egyedileg és gyüjtőjárattal is történik, hetente minimum kettő alkalommal, amikor a korábbi beszállítottak hamvait pedig visszaszállítják.

05.
Minőség

A cég már több mint 10 éve rendelkezik a Konformitás Tanúsító Kft által felügyelt MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszerrel.
A biztonságos üzemelés miatt végrehajtottuk a hamvasztó üzem bővítését. Az épület egyik új szárnyában beépíttettünk egy másik TABO kemencét is. Így most már kettő darab hamvasztó kemencével tudunk folyamatosan hamvasztani. Az üzemben az elmúlt 10 év alatt 24.000 hamvasztásra került sor.
Az új beruházást is az Antal és a Mammel család összefogása tette lehetővé. A cég tulajdonosai mintegy 30 éves temetkezési szolgáltatási tapasztalattal rendelkeznek, ez az egyik biztosítéka az üzem szakszemélyzetén kívül annak, hogy a hamvasztásra bekerült elhunytak szakszerűen és a kegyeleti igényeknek megfelelően kerülnek elhamvasztásra.